Види підлогових плінтусів

Види підлогових плінтусів

Практично кожен власник житлового будинку чи квартири рано чи пізно виконує ремонтні роботи. Заміна підлогового покриття та плінтусів, як правило, входять до їх переліку. Правильно підібраний матеріал здатний змінити будь-яку кімнату та доповнити загальний стиль приміщення. Плінтус Ultrawood, Tarkett, Lewis & Mark чи інших марок придбати нескладно, він продається у багатьох магазинах.

Типи
Варто розглянути основні різновиди:

Плінтус на основі деревини. Головна перевага цього виду – це компактні розміри. Такі елементи прості під час догляду та встановлення, але не дозволяють сховати ті чи інші комунікації.
Шпонований матеріал. Відрізняється такий плінтус наявністю тонкого шару з хвойних порід деревини. Має відмінні зовнішні дані та вписується практично в будь-який інтер’єр.
Ламіновані вироби. Цей варіант найпоширеніший серед сучасних споживачів. У його складі є МДФ, плівка та клейова основа. Цей плінтус представлений великим вибором кольорів, що має спеціальні порожнини для прокладання електричних комунікацій. Для фіксації використовуються гачки.
Пластиковий матеріал. Найдешевший варіант. Він не схильний до впливу грибка і плісняви, стійкий до перепадів температур, а також вологості. На ринку будівельних матеріалів є велика кількість різноманітних кольорів.
Слід зазначити, що вибір того чи іншого варіанта плінтуса підлоги безпосередньо залежить від типу покриття, а також загального стилю в приміщенні. Купуючи вироби, обов’язково уточніть у продавця про наявність сертифіката якості на товар.

Back to Top