Як створити літній настрій у дуже маленькому будинку

Як створити літній настрій у дуже маленькому будинку

Впустіть світло і повітря, дайте старим речам друге життя, оформіть полиці, збережіть існуюче, не забудьте про текстиль — ділимося простими рецептами створення прибережної атмосфери.

У архітектора Кларка Коллінза опинилося в розпорядженні трохи менше 84 квадратних метрів і досить старе оздоблення. Однак результат його праць вийшов стильним та свіжим. Саме чудове, що схожий інтер’єр цілком реально створити самотужки – розповідаємо, як це зробити.

1. Відкрийте вікна

Впустіть у будинок світло та повітря. Максимально відкрийте вікна, відмовтеся від багатошарових драпірувань і щільних гардин, не перешкоджайте проникненню сонячних променів. Не забувайте регулярно провітрювати приміщення.

2. Дайте старим речам друге життя

Зверніть увагу: старе весло в цьому будинку перетворилося на сходові перила. Оригінальне рішення, що підкреслює ще й морську стилістику оформлення інтер’єру.

3. Використовуйте вбудовані меблі

В умовах обмеженого простору вбудовані шафи, стелажі та полиці – справжній порятунок, що дозволяє організувати додаткове зберігання.

4. Гарно оформляйте полиці

Відкриті стелажі, навісні полиці, інсталяції на тумбочках, комодах та камінних поличках мають бути стильно та акуратно оформлені. В іншому випадку легко отримати відчуття хаосу та безладдя. Подивіться, як елегантно книги перемежовуються мушлями, коралами та іншими затишними дрібницями.

5. Не бійтеся кольору

Основним кольором цього свіжого морського інтер’єру було обрано білий. На додаток йому дизайнер підібрав натуральні відтінки дерева та плетених аксесуарів і не забув про яскраві акценти. В атмосфері зустрічаються блакитні тони, сонячний жовтий, насичений зелений.

6. Оновіть наявне

На момент початку робіт на підлогах котеджу було килимове покриття. Під ним архітектор несподівано виявив чудовий дубовий паркет, який після реставрації додав затишку та фактурності обстановці.

7. Створіть настрій

В інтер’єрі цього будиночка очевидно відчувається прибережна тематика. Разом з тим, ніяких нав’язливих посилань до морської теми немає: ні галькових підлог, ні вітрил і канатів, ні колажів з фотографій кораблів і моря. Натомість ставку зроблено на акуратні акценти та м’яке створення потрібного настрою: кілька картин із умиротворюючими пейзажами, кольорова гама, багато натурального дерева, постери із зображенням водоростей.

8. Підключіть фантазію

Хто б міг подумати, що вінтажні купальники можуть стати оригінальним та стильним декором стін!

9. Приділіть увагу текстилю

Оформляючи інтер’єр, багато хто забуває про такі важливі моменти, як текстиль для спальні, кухні та ванної кімнати. Постільна білизна, покривала, декоративні подушки, рушники, прихватки – всі ці дрібниці мають відповідати загальній стилістиці. Забувши про ці деталі, можна серйозно зіпсувати всю атмосферу будинку.

Back to Top