Що таке євроремонт?

Що таке євроремонт?

Називати більш-менш пристойний ремонт “євроремонтом” стали десять років тому. З того часу це позначення міцно увійшло до нашого життя. Якщо раніше було достатньо побілити стелю, оновити шпалери, перестелити підлогу та ремонт закінчено, то зараз знайти дві схожі квартири набагато складніше.

Якщо запитати, що таке євроремонт, можна отримати кілька різних відповідей. Можна почути пояснення на кшталт “це, коли запрошують дизайнера” ​​або “коли використовуються лише якісні імпортні матеріали”. А що насправді є євроремонтом? Основна його відмінність від будь-якого, навіть найвищого класного ремонту, – в участі в процесі професійного дизайнера інтер’єрів. Робота починається з розробки дизайн-проекту, в якому є не тільки ескізна частина. Тут є, у тому числі, підбір матеріалів, комплектація меблями, проекти з електрики та водопостачання, а також систем вентиляції, кондиціювання та багато інших необхідних документів.

Завдяки такому підходу у власника житла є можливість від початку побачити, якою буде квартира після ремонту. Не менш важливим є те, що внести якісь зміни можна на етапі проектування. Будь-які ситуації під час ремонту обійдуться набагато дорожче. До обов’язків дизайнера входить організація житлового простору та функціональних зон. Якщо з початковим архітектурним рішенням виникають розбіжності, тоді є сенс задуматися про перепланування. До речі, без серйозних втручань у планування квартири, особливо якщо мова про типову, нічим не примітну квартиру, не обійтися. Найчастіше клопіт із розробки проекту та його погодження бере на себе компанія, яка виконує ремонтні роботи. Погодження перепланування необхідне для того, щоб уникнути можливих порушень будівельних правил та нормативів. Одночасно із вживанням терміну “євроремонт” стали з’являтися багаторівневі стелі з перепадами, різні декоративні елементи, все частіше використовуються ніші, а як розмежувачі зон виступають стіни. Однак і ці можливі деталі євроремонту не є обов’язковими його прикметами.

Вибір оздоблювальних матеріалів безпосередньо залежить від смаків власника квартири, а також особливостей способу життя. Те, що може подобатися одній людині, в іншої викликатиме неприйняття. Словом, скільки людей, стільки та побажань. Євроремонт у цьому випадку виявляється хорошим тим, що дозволяє створити дизайн, що підходить кожній конкретній людині, що відповідає індивідуальним смаком та способу життя господарів. Деталі євроремонту чітко видно в будь-якому з безлічі стилів інтер’єру, чи це буде класика, бароко, вінтаж, модерн і т. д. Серед них обов’язково знайдеться відповідний варіант. Сподіватися отримати “євроремонт”, довіривши роботи бригаді непрофесіоналів, не варто, оскільки проведення висококласних та якісних робіт під силу лише досвідченим майстрам, які спеціалізуються на певних послугах. Справа тут не тільки в навичках робітників, а й у вартості обладнання, що використовується в ремонті. В цьому випадку можна гарантувати бездоганно рівні підлоги та стіни, а також якісну установку дверей.

То що таке євроремонт? По суті, це професійне втілення в життя дизайн-проекту з використанням сучасних технологій та обладнання, що дозволяє отримати комфортне житло, що відповідає індивідуальним вимогам.

Back to Top