Основні способи реконструкції будівель

Основні способи реконструкції будівель

На відміну від ремонту реконструкція будівель та споруд передбачає деякі зміни у їхній системі функціонування. Порівняно з будівництвом нових об’єктів, що вимагають значних вкладень коштів, реконструкція вже введених в експлуатацію будівель та споруд є найбільш прийнятним варіантом.

Виконання робіт з реконструкції будівель та споруд можна розділити на дві групи – часткова реконструкція та повна реконструкція об’єктів.

Під частковою реконструкцією маються на увазі роботи, що не потребують повної зупинки функціонування будівельного об’єкта, що реконструюється. У цьому випадку може проводитися проектування житлових приміщень, що знаходяться на території будівлі, та їх переробка також можуть бути змінені раніше незадіяні споруди.

Під час проведення повної реконструкції будівельного об’єкта передбачається повна зупинка його функціонування. У результаті повної реконструкції попередньо розробляється план необхідних змін, і навіть проводиться заміна технологічного устаткування та іншого оснащення споруд. Цей спосіб реконструкції фактично готує споруду до запланованого впровадження нових технологій.

Поряд із двома основними видами реконструкції існує ще один вид – пересувна конструкція. Цей спосіб передбачає перенесення споруд на якесь інше місце.

Подібний вид реконструкції вважається досить нераціональним через необхідність при його реалізації значних фінансових витрат, тому використовується він найчастіше у випадках, коли виявляється просідання ґрунту на місці розташування об’єкта. У цій ситуації переміщення споруди на нове місце є дешевшим способом, ніж відновлення ґрунту або будівництво нового об’єкта.

Back to Top